Analize obligatorii înainte de fixarea unui implant dentar

Înainte de a trece printr-un tratament cu implant dentar, medicul dentist are nevoie de unele informații despre starea de sănătate orală și generală a pacientului său. Înainte de intervenția propriu-zisă sunt necesare unele teste de diagnostic, unele teste imagistice dar și o evaluare fizică. Aceste analize au rolul de a analiza cea mai optimă variantă pentru pacient.

Informații despre starea de sănătate a pacientului

  • Există unele contraindicații absolute în privința montării implantului dentar: în aceste cazuri, montarea unui implant nu este posibilă.
  • Există și unele contraindicații relative care pot fi ocolite: montarea implantelor este posibilă sub unele condiții și precauții.

O consultație preliminară

Primul pas necesar în procesul montării implantului dentar este consultația preliminară. Chirurgul implantolog, în această etapă va evalua informațiile oferite de pacient prin intermediul chestionarului anamnestic. Acest chestionar cuprinde date referitoare la starea generală de sănătate a pacientului, afecțiunile de care suferă sau a suferit, ce tratamente urmează în prezent. În unele cazuri, vor fi necesare analize de sânge specifice, altele suplimentare, toate bazate pe istoricul medical al pacientului.

Administrarea de medicamente

Este esențial ca medicul să știe dacă pacientul urmează un anumit tratament medicaments precum tratamentul pentru osteoporoză sau cu anticoagulante. Medicamentele pe care un pacient le ia sunt extrem de importante. Se caută în special medicamentele care caută să lichefieze sângele. Administrarea acestor medicamente riscă să provoace sângerări persistente în timpul și după o intervenție chirurgicală.

Examenul bucal complet

Prezența unei parodontite este în egală măsură căutată, deoarece aceste boli infecțioase care afectează dinții pot afecta un implant dentar și duc într-un final la căderea acestuia.

Un examen radiologic de tip Cone Beam (CBCT). Cone Beam este un examen radiologic în trei dimensiuni (3D) extrem de precis și care nu iradiază. Este cel mai eficient examen radiologic. Este un fel de scanner al cărui câmp de explorare poate fi selectat în funcție de nevoi: pentru studierea unui dinte sau mai multor dinți. Acest examen permite depistarea unor eventuale probleme și să se facă unele alegeri terapeutice fondate.

În plus, se mai poate vedea dacă există sau nu o infecție la rădăcina dintelui.

Succesul unei intervenții chirurgicale de tip implant dentar este influențat drept urmare de planificarea în detaliu dar și de asigurarea tuturor condițiilor clinice. Asigură-te că alegi cea mai bună clinică dentară pentru această intervenție pentru a beneficia de experiența vastă a medicilor în restaurări dentare complexe dar și de aparatură dentară de ultimă generație.