Ce este chirurgia dento-alveolară?
Extracția dentară este recomandată atunci când dintele nu mai poate fi salvat prin proceduri stomatologice standard. Extracția dentară mai poate fi recomandată și în cazul unui tratament ortodontic, atunci când este nevoie de spațiu în cavitatea bucală sau când există riscul ca molarii de minte să deplaseze ceilalți dinți.
Extracție măsea preț
Prețul unei extracții dentare variază în funcție de complexitatea cazului. Extracția unui molar poate costa între 100 sau 400 de lei. Pentru un preț exact este necesar un consult stomatologic.
Te așteptăm la Stomatologie Colțea!
Doare extracția dentară?
Deși poate părea o intervenție dureroasă, extracția dentară nu doare, deoarece pacientul va fi anesteziat. În cazuri simple anestezia va fi doar locală, iar în cazurile mai complexe anestezia va fi una totală. Apoi, cu ajutorul instrumentelor stomatologice, dintele afectat va fi extras.
Pentru a se asigura că totul decurge bine, medicul chirurg va discuta în permanență cu tine. De asemenea, va fi atent la nevoile tale.
După ce dispare efectul anesteziei, pacientul va simți un disconfort sau durere, dar acest lucru este normal. Pentru ca durerea să fie suportabilă, pacientul va trebui să urmeze un tratament cu analgezice și antiinflamatoare. În cazuri mai complexe sunt recomandate și antibioticele.
Recuperarea după extracția dentară
- este necesar să mențineți compresele pe plagă timp de 1 ora;
- dacă sângerearea reapare aplicați din nou comprese sterile pe locul plăgii;
- evitați consumul de alimente tari, reci sau fierbinți;
- evitați masticaţia alimentelor pe partea plăgii postextracţionale;
- evitați consumul de băuturi alcoolice sau fumatul timp de 24 de ore;
- nu periați dinții și nu clătiți gura în ziua în care s-a efectuat intervenția;
- spălatul pe dinţi se va relua începând cu a doua zi după extracţie;
- evitați efortul fizic intens timp de 48 de ore;
- nu deranjaţi locul extracţiei în niciun fel;
- pentru a evita umflăturile și vânătăile, aplicați comprese reci sau gheață pe obraz;
- dacă v-a fost prescris un tratament medicamentos, respectaţi întocmai indicaţiile medicului chirurg;
- dacă v-au fost aplicate fire de sutură, ele vor trebui îndepărtate după 7 -10 zile de la extracție.
Contactați de urgență medicul chirurg dacă constatați o posibilă infectare a plăgii postoperatorii, sângereare semnificativă care nu se oprește, durere puternică care nu trece.
În urma extracției dentare survin anumite consecințe, precum migrarea dinților vecini pentru a umple spațiul gol rezultat în urma unei extracții dentare. În timp, este posibil să apară probleme de masticație, fonație sau muscătura incorectă.
În concluzie, este esențial pentru sănătatea danturii să înlocuiți cât mai repede dinții lipsă cu implanturi dentare, punți sau proteze.