De ce să alegi un aparat dentar din safir

Un zâmbet perfect este o raritate. Mulți oameni au astfel de defecte ale dinților, cum ar fi curbura sau mușcătura necorespunzătoare. În această situație, cea mai eficientă metodă de tratament este utilizarea aparatelor dentare. Le poți purta la orice vârstă. Aparatul dentar din safir este unul dintre cele mai populare modalități de a corecta mușcătura greșită. Acesta te scapă de complexele asociate cu mușcătura necorespunzătoare, să conturezi frumos trăsăturile faciale și să ameliorezi disconfortul atunci când vorbești și mănânci. Cu toate acestea, pe drumul către zâmbetul perfect, mulți oameni nu știu ce aparat dentar să utilizeze, și astfel, aleg un aparat dentar care le dă un aspect ortodontic neatractiv. Aparatul dentar din safir este conceput pentru a elimina defectele estetice și pentru a avea un aspect atractiv pe durata purtării acestuia.

Ce este aparatul dentar din safir

Aparatul dentar din safir este fabricat din cristal de safir transparent, cultivat special pentru scopuri medicale. Dispozitivul din safir nu diferă ca formă și dimensiune de alte aparate dentare din alte materiale. Cu toate acestea, spre deosebire de dispozitivele tradiționale, aparatul dentar din safir este transparent și, prin urmare, este mai puțin vizibil pentru alții. Este demn de remarcat faptul că acest tip de aparat dentar este cel mai potrivit pentru posesorii de dinți albi perfecți. Complexitatea procesului de creștere a cristalelor de safir duce la costul ridicat al acestor sisteme, dar avantajele pe care le au sunt mai mult decât compensarea costurilor financiare. De aceea, dispozitivele din safir sunt foarte populare.

Aparate dentare din safir – Avantaje

Aparatele dentare din safir sunt foarte populare, deoarece au mai multe avantaje incontestabile: durabilitate și fiabilitate în primul rând, deoarece, safirul monocristal pur se caracterizează printr-o rezistență excelentă la solicitări mecanice. Rafinamentul și estetica este un alt avantaj, deoarece dispozitivul în sine este foarte subțire, ceea ce îl face practic invizibil.

Culoarea acestor structuri nu se schimbă sub influența produselor alimentare, nu produc tartru, iar aspectul lor nu se schimbă sub influența salivei. De asemenea, nu dau un gust neplăcut mâncării și băuturilor. Aparatul dentar din safir nu provoacă reacții alergice și este ușor de utilizat. Safirul bine lustruit și de înaltă calitate nu se freacă pe obraji și de limbă, ceea ce reduce inconvenientul purtării structurii ortodontice.

În ciuda avantajelor incontestabile ale sistemelor descrise, acestea nu sunt suficiente pentru alegerea corectă a aparatului dentar. Trebuie avut în vedere faptul că structurile din safir sunt mai fragile decât structurile metalice, astfel încât pot fi deteriorate la șocuri puternice, ceea ce duce la necesitatea de a fi reinstalate. De aceea, este atât de important să consulți un specialist în alegerea aparatului dentar potrivit. Acesta îți va spune ce aparat dentar este mai bine să alegi în funcție de stilul tău de viață, profesie, severitatea mușcăturii și culoarea dinților.