fbpx

Diastema este o poziție anatomică incorectă a dinților din față. De fapt, aceasta este o patologie dentară, care constă în prezența unei distanțe de 1-9 mm între incisivii centrali. Spațiile dintre dinți se găsesc adesea la copii, când dentiția nu este încă formată. Acest lucru este considerat normal pentru dinții de lapte. Într-adevăr, pentru erupția unor elemente dentare permanente mari este nevoie de mai mult spațiu. La pacienții adulți, stomatologii diagnostichează patologia în 20% din cazuri și li se recomandă să se supună tratamentului. Dinții distanțați nu sunt o problemă gravă care necesită intervenție dentară obligatorie. Cu toate acestea, atrage atenția altora, reduce estetica zâmbetului și, în unele cazuri, afectează în mod negativ starea dentiției în ansamblu.

Decalajul dintre dinții din față poate provoca tulburări de vorbire: o persoană începe să șoptească, să fluiere în timpul unei conversații. În general, plasarea incorectă a incisivilor cauzează adesea complexe, probleme psihologice și îndoială de sine. Dar este suficient să mergi la o clinică stomatologică pentru a elimina o dată pentru totdeauna spațiul dintre dinți într-o singură ședință.

Clinica dentară Colțea oferă tuturor celor care se confruntă cu problema unui decalaj între dinții centrali, o soluție cuprinzătoare. Este necesar să mergi la medicul dentist pentru sfaturi profesionale. După examinarea cavității bucale, medicul va întocmi un plan de tratament care va ajuta la asigurarea zâmbetului plăcut din punct de vedere estetic. Este cel mai frecvent diastem al dentiției superioare. Decalajul dintre dinții de pe maxilarul inferior nu este, de asemenea, neobișnuit. Acesta reprezintă până la 30% din toate cazurile detectate.

Metode de tratament

Cel mai rapid mod de a rezolva problema este instalarea de fațete dentare. Plăcile subțiri ceramice aplicate pe suprafața exterioară a dinților închid decalajul. Fotografiile „înainte și după” ale pacienților pentru care a fost aleasă această metodă, îi va permite pacientului să înțeleagă ce rezultat poate obține. Dar această soluție este potrivită dacă trebuie să ascunzi un mic decalaj. 

O tehnică alternativă este instalarea unui sigiliu din materiale moderne. Aceasta este o opțiune excelentă dacă dinții au în plus leziuni carioase.

Dacă patologia este cauzată de un frenum masiv al buzei superioare, se efectuează corectarea chirurgicală a formei și dimensiunii acestui element al cavității bucale.

O metodă eficientă este aparatul dentar. Instalarea unui sistem de consolă permite nu numai eliminarea spațiului dintre dinți, ci și corectarea altor anomalii existente ale dentiției.

Medicul stomatolog, după evaluarea patologiei și a cauzelor, determină cel mai bun tratament pentru un anumit caz. Costul eliminării diastemei, depinde de tehnicile și instrumentele utilizate.