Fast and Fix, dinți ficși într-o singura zi? Avantaje și inconveniente!

Te trezești dimineața fără dinți sau cu dinții rupți și te culci seara cu dinți noi, acesta este conceptul de terapie dentară Fast and Fix, care face ca acest lucru să devină posibil. Cu o singură vizită la dentist, pacientul primește dinți noi, individuali și fixați într-o singură zi. Tratamentul este potrivit pentru persoanele care și-au pierdut toți dinții sau dinți multipli.

Odată ajuns fără dinți, pleci de acolo cu dinți

Oricine s-a luptat deja cu pierderea dinților știe din experiență cât de consumator de timp este procesul de înlocuire a dinților deteriorați. Sunt necesare cel puțin patru până la șase vizite la cabinetul stomatologic pe o perioadă mai lungă de timp, până la finalizarea tuturor etapelor de tratament, de la extracția dinților până la protezele finale. Pacientul trebuie, de asemenea, să stea fără dinți ficși între vizitele la medic și cu greu poate pune presiune asupra restaurărilor temporare instabile. Un nou concept de terapie, comprimă acești pași și permite pacienților cu lipsă de dinți, să aibă un implant dentar Fast and Fix într-o singură vizită la medic și fără durere. Acest lucru nu numai că economisește timp pacientului, dar evită și fazele intermediare neplăcute fără rânduri fixe de dinți.

Dinți fixați într-o singură zi – Avantaje

Dacă te mai îndoiești dacă terapia Fast and Fix este potrivită pentru tine, ar trebui să știi care sunt cele mai importante avantaje. Datorită unei indicații individuale și detaliate cu echipamente de ultimă generație, metoda Fast and Fix asigură, un tratament sigur pentru pacienții cu risc ridicat, pacienții care sunt pe punctul de a deveni edentați sau cei care au oase îngustate. Comprimarea eficientă a etapelor de lucru permite pacientului să economisească o cantitate enormă de timp. În loc de mai multe vizite la dentist, el primește un rând fix de dinți pe implanturi cu o singură vizită la medic. Calitatea conceptului de terapie a fost dovedită în studii științifice. Rata ridicată de succes poate oferi pacienților anxioși siguranță și poate ajuta la risipirea rezervărilor și temerilor. Chiar și pacienții cu prognoze slabe nu mai trebuie să doarmă cu dinții lângă pat, ci pot merge la culcare după numai o noapte mai târziu, cu dinții ficși.

Dinți fixați într-o singură zi – Inconveniente

Oricine aparține unui grup de risc (fumători, diabetici, pacienți cu osteoporoză) ar trebui să acorde atenție experienței anterioare în domeniul implantologiei sau unei pregătiri certificate, atunci când alege un medic dentist. Materialul plastic pe care pacientul îl primește în prima zi, nu poate fi încă încărcat complet. Prin urmare, pacientul trebuie să se limiteze inițial la mâncare moale în faza de vindecare după procedură.

Îngrijirea corectă și atentă este decisivă pentru cât de mult și mai bine va rezista un implant dentar. Plasticul temporar pe care îl primește pacientul în ziua tratamentului, poate rămâne în gură maxim doi-trei ani. După faza de vindecare, ar trebui înlocuit cu rândul final de dinți din ceramică, care – la fel ca dinții tăi naturali – pot dura o viață. Pacientul primește o garanție de 15 până la 20 de ani pe rândul dinților, care este realizat din ceramică completă, de exemplu. Pentru o durabilitate pe tot parcursul vieții, el trebuie să îngrijească în mod regulat dinții noi și fermi. Aceasta include și curățarea profesională a dinților și îngrijirea specială a implanturilor.