Implant dentar diabetici. Tot ce trebuie să știi despre tratamentul cu implant dentar la diabetici

Diabeticii sunt un grup de risc cu cerințe speciale. Nivelul zahărului din sânge fluctuează adesea și rareori este bine controlat. Ca urmare, numeroase procese metabolice din organism sunt afectate și nu funcționează corect. Pentru a putea folosi implanturi dentare la un bolnav de diabet, sunt necesare mai întâi stabilizări ale nivelului de zahăr pe o perioadă mai lungă de timp. Totuși, pacienții care suferă deja de leziuni în consecință, cum ar fi afectarea rinichilor sau a retinei ochiului, trebuie să se abțină de la implanturi dentare în cazul diabetului. Deoarece această leziune este cauzată de o tulburare circulatorie la nivelul maxilarului, se poate presupune că un implant ar pune și mai mult stres pe corp și ar duce la complicații nedorite.

Diabet controlat – există speranță

Există studii care indică faptul că, combinația de diabet și implanturi dentare nu este atât de rea și poate avea de fapt succes la pacienții cu diabet controlat. Din rezultatele prezentate, s-a demonstrat că succesul implantului la diabetici este posibil. Fiecare pacient cu diabet trebuie să aibă niveluri de zahăr din sânge controlate înainte de tratamentul cu implanturi dentare și să mențină aceste valori pe tot parcursul procesului de tratament. Acest lucru creează cele mai favorabile condiții pentru osteointegrarea cu succes a implanturilor de titan în os.

Cum se îmbunătățesc rezultatele tratamentului

O parte a strategiei de îmbunătățire a rezultatelor tratamentului implantului la diabetici este efectuarea unui tratament cu antibiotice înainte de operație și în perioada postoperatorie. Implanturile dentare și diabetul nu mai sunt considerate reciproc excludente. Este important ca pacienții să coopereze activ și să urmeze instrucțiunile date de medicul dentist pentru îngrijirea și igiena postoperatorie. Implanturile dentare și diabetul sunt compatibile, dar succesul tratamentului implantului depinde mult mai mult de cooperarea dintre pacient și dentist înainte și după operație. Implanturile dentare pentru pacienții cu diabet zaharat sunt instalate într-un loc în care nu există dinți și poate fi necesar în diferite cazuri.

Cu toate acestea, există multe contraindicații ale procedurii. Prin urmare, mulți diabetici sunt interesați dacă este posibilă plasarea implanturilor la pacienții cu hiperglicemie cronică? Opiniile ortopezilor, implantologilor și endocrinologilor diferă în această privință. În acest caz, rezultatele cercetărilor sunt, de asemenea, diferite: la unii diabetici rădăcinile implantului se prind la fel ca și la persoanele sănătoase, în timp ce alții, suferă un eșec. Există numeroase sisteme de implant pe piața mondială. Cu toate acestea, un sistem special adaptat diabeticilor nu există. Atunci când alegi sistemul de implanturi, este important să acorzi atenție producătorilor dovediți care sunt pe piață de mult timp.