Igiena orală necorespunzatoare, cariile sau traumatismele dentare, afecțiunile gingivale, amânarea tratamentelor stomatologice, boala parodontală sunt principalii factori de risc care duc la îmbolnavirea și pierderea dinților naturali.

Pe lângă aspectul estetic, dinții lipsă pot compromite sănătatea generală a cavității bucale. A trăi cu dinți lipsă pe arcadă nu este sănătos.

Datorită implantologiei dentare, pacienții care au dinți lipsă pot obține dinți artificiali care arată, se simt și funcționează la fel ca dinții naturali.

Te așteptăm la Stomatologie Colțea!

PROGRAMEAZĂ-TE ACUM

Ce este un implant dentar?

Implantul dentar este rădăcina artificială a unui dinte. Acesta este realizat dintr-un material durabil, numit titan. De asemenea, este un material tolerant, care se integrează eficient în ţesutul osos.

Implantul dentar are forma unui șurub care se ancorează în os, în locul dintelui lipsă. Peste porţiunea sa superioară se va monta o coroană artificială (dintele).

Tipuri de implanturi dentare – Stomatologie Colțea

Tipul de implant dentar potrivit pentru tine se stabilește doar împreună cu medicul implantolog, în cadrul unui consult de specialitate.

 • Implant dentar Resista
 • Implant dentar Implantium
 • Implant dentar Bredent

Dacă te întrebi cât costă un implant dentar în București, atunci este necesar să știi că pe site-ul nostru vei găsi o pagină cu prețuri estimative. Spre exemplu, un implant dentar costă 500 de euro.

Dar, trebuie luate în considerare și costurile suplimentare. Dacă ai nevoie de adiție de os sau alte intervenții stomatologice. Costul total al tratamentului îți este comunicat doar după examenul clinic efectuat.

Elementele principale ale tratamentului cu implant dentar sunt:

 1. implantul dentar (rădăcina artificială)
 2. coroana dentară (dintele artificial)
 3. bontul protetic (elementul de legatură între implant și coroană)

Dintele lipsă ar trebui înlocuit cât mai repede deoarece odată cu trecerea timpului țesutul osos începe să se resoarbă. În unele cazuri, pentru inserarea implantului va fi necesară o intervenție chirurgicală de adiție osoasă.

Avantajele implantului dentar

 • implantul dentar arată, se simte și funcționează la fel ca dintele natural;
 • îmbunătățește sănătatea orală pe termen lung;
 • masticaţia se va desfăşura fără probleme și fără durere;
 • redă zâmbetul și crește respectul de sine;
 • nu este nevoie de șlefuirea dinților sănătoși;
 • implantul dentar limitează pierderea masei osoase;
 • implantul dentar asigură susținerea necesară pentru dinții vecini;
 • implantul dentar nu se cariază;
 • procedura de inserare a implantului dentar nu doare.

Candidatul ideal pentru implant dentar

Aproape orice persoană adultă care a pierdut unul sau mai mulți dinți de pe arcada dentară poate fi un candidat ideal pentru tratamentul cu implant dentar. Principala condiție este ca pacientul să aibă o stare bună de sănătate, atât a organismului, cât și a cavității bucale.

În cadrul consultației pacientul va primi o listă cu câteva analize obligatorii. Dacă toate analizele ies bune, se poate începe planul de tratament.

Te așteptăm la Stomatologie Colțea pentru a afla de la medicul nostru implantolog dacă tratamentul cu implant dentar este potrivit pentru tine.

Pentru mai multe detalii și sfaturi legate de modalitățile în care este recomandat să-ți îngrijești dantura înaintea, în timpul sau în urma fiecărei proceduri stomatologice, te rugăm să accesezi secțiunea Info.

ACCESEAZĂ